Wat is hoogrendementsglas?

Energie besparen is een hot topic. Eén van de manieren om de energiefactuur te verlagen, is oud glas (enkel of dubbel) vervangen door hoogrendementsglas.

Wat is hoogrendementsglas?

Hoogrendementsglas is glas met een hogere isolatiewaarde dan enkel glas of dubbel glas van de eerste generatie.

Hoogrendementsglas is samengesteld uit diverse glasplaten met een spouw tussen. De spouw (de lege ruimte tussen de glasplaten) wordt gevuld met lucht of met een edelgas (bijvoorbeeld argon). Dit edelgas zorgt in vergelijking met lucht nog voor een betere isolerende werking.Hoogrendementsglas heeft een dun isolerend metaallaagje aan de binnenkant van één van de glasplaten. Meestal is hoogrendementsglas samengesteld uit twee glazen platen, maar meer en meer wordt ook driedubbel glas toegepast. Dit zorgt uiteraard voor een nog betere isolatie.

De voordelen van hoogrendementsglas

Je bespaart energie: Hoogrendementsglas isoleert 6 maal beter dan enkel glas en bijna 3 maal beter dan gewoon dubbel glas. Dit betekent dat er 3 tot 6 maal minder energie door je glas verloren gaat. En dit voel je uiteraard op jouw energiefactuur. Je kan tot enkele honderen euro’s op jaarbasis besparen.
Verbetering van het comfort: Met hoogrendementsglas wordt de temperatuur in je woning aangenamer. Hoogrendementsglas wordt aan de binnenzijde veel warmer dan gewoon dubbel glas. In de winter betekent dit dat je in de buurt van de ramen duidelijk minder koudestraling zal gewaarworden. Je zal dus veel minder snel geneigd zijn om je thermostaat te verhogen, waardoor je een tweede keer op je stookkosten bespaart.
Minder tocht en minder condens: Aangezien er minder temperatuurverschillen in de ruimte zijn, zal er minder tocht ontstaan. Ook de condens op de ruiten vermindert. Opnieuw comfortwinst dus.
Verhoogde waarde van je woning: Door te investeren in hoogrendementsglas verhoog je tevens de waarde van je woning. Een investering die rendeert dus.

Wens je meer info over de verschillende soorten hoogrendementsglas? Of over hoe wij bij het plaatsen van het hoogrendementsglas te werk gaan?

Lees er hier alles over!

Hoe maken wij het verschil?

Snelle herstelling in Vlaanderen en Brussel
Geen papierwerk
Tussenkomst verzekering
Klantenscore van 4.9/5

Gerelateerde blogposts