Soorten hoogrendementsglas

Beter isoleren? Dat doe je door hoogrendementsglas te plaatsen in je ramen. Maar welk type hoogrendementsglas past het beste bij je woning en je noden?

Ontvang een offerte op maat

Welk glas past het best bij je woning en noden?

Hoogrendementsglas bestaat in alle vormen en maten. Afhankelijk van waar je glas geplaatst wordt en wat je noden zijn, wordt er ander type glas geplaatst.

Zo is het in bepaalde gevallen verplicht om veiligheidsglas te plaatsen, en is het in zuid-gerichte ramen en dakvensters interessant om zonwerend glas te plaatsen.

Geen idee waar te beginnen? Onze experten staan klaar om je te helpen bij het maken van je keuze!

Soorten hoogrendementsglas

Hoeveel kan jij jaarlijks besparen door HR glas te plaatsen?

Bereken het hier met onze calculator en ontvang ook direct een richtprijs voor je project.

Klassiek hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas is dubbel (of driedubbel) glas waar een dunne isolerende metaallaag aan toegevoegd werd.

Nog een verschil met gewoon dubbel glas is dat de spouw van het glas gevuld is met een edelgas (zoals Argon) in plaats van lucht. De isolatiewaarde van hoogrendementsglas is 1.1 Ug of lager.

Lees meer over hoogrendementsglas

Zonwerend glas

Zonwerend glas is hoogrendementsglas waarop een laagje metaaloxide is aangebracht.

De coating van fijne ijzerdeeltjes reflecteert de zonnestralen gedeeltelijk, en houdt daardoor de warmte van de zon beter buiten dan klassiek hoogrendementsglas. Zonwerend glas wordt daarom meestal gebruikt in zuid-gerichte gevels en in dakramen.

Lees meer over zonwerend glas

Geluidswerend glas

Geluidswerend glas, of akoestisch glas, is opgebouwd uit twee glasbladen met een andere dikte en een geluiddempende doorzichtige kunststoffolie. De assymetrische opbouw en de folie zorgen voor een demping van geluidspieken.

Het glas wordt daarom vaak gebruikt aan de straatkant van gebouwen of op andere plaatsen waar er een grotere geluidshinder is.

Lees meer over geluidswerend glas

Veiligheidsglas

Er zijn 2 soorten veiligheidsglas: gelaagd glas en gehard glas. Gehard glas is tot 5 keer sterker dan ongehard glas. Als het toch breekt valt het uiteen in ongevaarlijke stukjes. Gehard glas wordt vaak gebruikt in interieurbeglazing.

Gelaagd glas bestaat uit 2 glasbladen die verbonden zijn door een doorzichtige folie. Bij een breuk blijven de stukken glas aan de folie kleven.

Volgens de glasnorm van 2007 is het verplicht om veiligheidsglas te voorzien bij glas dat lager dan 90cm van de grond komt.

Lees meer over veiligheidsglas

Inbraakwerend glas

Inbraakwerend, of inbraakvertragend glas is gelaagd glas waar er een inbraakwerende folie tussen geplaatst wordt. Deze zorgt voor een moeilijk te doorbreken barrière.

Inbraakwerend glas is onderverdeel in verschillende veiligheidsklassen die door een Europese norm vastgelegd zijn.

Lees meer over inbraakwerend glas

Vacuümglas

Vacuümglas bestaat uit twee glasbladen die van elkaar gescheiden worden door een vacuüm getrokken microspouw van 0,1mm. Het glas is daarmee een pak dunner dan klassiek hoogrendementsglas, en bezit dezelfde isolatiewaarden als driedubbel glas.

Dankzij zijn beperkte dikte wordt dit type glas bij renovaties vaak gebruikt in beschermde gebouwen, en in woningen waar er nog enkel glas in de ramen zit.

Lees meer over vacuümglas