Hoogrendementsglas: een investering die rendeert

Verlaag je energiefactuur door je oud enkel of dubbel glas te vervangen door hoogrendementsglas.

Ontvang je vrijblijvende offerte
We nemen binnen max. 4 werkdagen contact op met je voor je offerte

Hoogrendementsglas: beter isoleren, hoger wooncomfort, besparen op je energiefactuur


Op zoek naar een manier om je energieverbruik te verlagen? Vervang vandaag nog je enkel glas, oud dubbel glas of oude Velux door hoogrendementsglas.

Isoleer je woning tot 6 keer beter en bespaar zo op je energiefactuur. (Bereken hier hoeveel jij kan besparen.)

Na het dak zijn de ramen in je woning de grootste bron van warmteverlies. Oud glas vervangen door hoogrendementsglas is een investering die rendeert.

Zijn je raamkaders nog in goede staat? Dan ben je bij Weemaes aan het juiste adres: we plaatsen steeds het nieuwe superisolerende glas in je bestaande raamprofielen. Zo is er geen kap- en breekwerk nodig. We kunnen bijgevolg snel en budgetvriendelijk te werk gaan.

Ontvang je gratis offerte

We bezorgen je ook steeds een berekening van de terugverdientijd van je glasrenovatie


Wat is hoogrendementsglas?

Hoogrendementsglas is dubbel of driedubbel glas waaraan een dunne isolerende metaallaag toegevoegd werd, aan de binnenzijde van één van de glasplaten. De spouw van het glas is gevuld met een edelgas (zoals Argon) in plaats van lucht (zoals het geval is bij traditioneel dubbel glas). De isolatiewaarde van hoogrendementsglas is 1.1 Ug of lager.

Hoogrendementsglas kan nog verder geoptimaliseerd worden aan de hand van speciale coatings om onder andere geluid of zonnewarmte beter buiten te houden.

Voor de beste isolatiewaarde kan je vertrouwen op vacuümglas. Anders dan andere soorten hoogrendementsglas heeft vacuümglas geen spouw gevuld met een edelgas, maar een vacuüm getrokken microspouw van 0,1 mm. Gemiddeld kan je met vacuümglas een isolatiewaarde van 0.7 Ug behalen, vergelijkbaar met driedubbel glas.

Welk type hoogrendementsglas kies je best?

Op zoek naar een specifiek soort hoogrendementsglas? Heeft je nieuw glas extra eigenschappen nodig? We gaan samen met jou op zoek naar welk glas perfect bij je behoeften en budget past:

Meer info nodig?

Geen kap- en breekwerk. We behouden je raamkaders.

Als je ramen in goede staat zijn, plaatsen we het nieuwe glas in de bestaande raamkaders. Da’s een pak sneller, netter en budgetvriendelijker dan je volledige schrijnwerk te vervangen.

Hou de zon, geluid en inbrekers buiten.

Je kan extra eigenschappen toevoegen aan je hoogrendementsglas. Geluidswerend, zonwerend, of inbraakwerend glas, … Wij adviseren je over je opties.

Weemaes Glas

"Onze energiefactuur is aanzienlijk gedaald na de installatie van het hoogrendementsglas"

Peter - Dendermonde

Hoogrendementsglas is een investering die rendeert, vandaag meer dan ooit. Vraag ook je offerte aan.

Stuur mij een offerte voor hoogrendementsglas

Waarom kiezen voor hoogrendementsglas?

1
Hoogrendementsglas isoleert tot 6 keer beter.
2
Je bespaart enkele honderden euro's per jaar op je energiefactuur.
3
Aangenamere temperatuur in je woning, zowel in de winter als in de zomer.
4
Je verhoogt de waarde van je woning.
5
Minder tocht en minder condens in je woning.
6
Je verbruikt minder energie, en vermindert daardoor de CO²-uitstoot van je woning.
7
Budgetvriendelijk dankzij het behoud van je bestaande raamkaders.
"In deze woning vervingen we enkel glas door hoogrendementsglas van U-waarde 1.0"

Nieuwe ramen of nieuw glas in je bestaande ramen?

Wanneer je raamkaders nog winddicht en in goed staat zijn, is het helemaal niet nodig om deze te vervangen. Je kan je woning even goed isoleren door hoogrendementsglas te laten plaatsen in je bestaande raamkaders.

Dit heeft heel wat voordelen:

Lagere kostprijs: de kostprijs ligt 3 tot zelfs 5 keer lager dan bij het vervangen van de volledige ramen.

Geen grof kap- en breekwerk in je huis.

Je binnenmuren, behang of schilderwerk moeten niet hersteld worden na de werken.

Een snelle afhandeling: in de meeste gevallen zijn de werken op 1 dag afgerond. Op het einde van de dag zien je ramen er opnieuw uit als voorheen. Enkel bij houten ramen is een likje verf achteraf soms nog nodig.

Meer info

Van enkel of dubbel glas naar hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas is slechts een beetje dikker dan dubbel glas. Het is dus altijd mogelijk om dubbel glas te vervangen door hoogrendementsglas.

Ook enkel glas kan bijna altijd vervangen worden door hoogrendementsglas. Niet zeker of dit voor jouw project ook het geval is? We geven je graag advies op maat!

Onze aanpak verschilt naargelang het type glas en het materiaal van de raamkaders:

Soms versmallen of verplaatsen we de glaslatten, of

plaatsen we nieuwe glaslatten,

verdiepen we het houten kader,

ofwel kiezen we voor vacuümglas, omdat dit glas een stuk smaller is.

Enkel glas vervangen Dubbel glas vervangen

Onze klanten geven ons een score van 4,9 op 5

De vervanging van een grote ruit werd snel, correct en professioneel uitgevoerd!
Gerry V.
Bedrijf dat doet wat het belooft. Correcte en vlotte afhandeling van ons verzekeringsdossier. Vriendelijke en propere werkmannen. Zoals het dus moet zijn!
Dries O.
Een heel fijne ervaring met Weemaes Glas achter de rug. Van offerte tot herstel correct geholpen geweest. Een aanrader!
Nathan R.
Zeer vakkundig en klantvriendelijk bedrijf. Ze hebben bij ons bestaand dubbel glas vervangen door hoog rendements-glas met behoud van de bestaande houten ramen. Proper werk en vriendelijke mensen. Prijs is zeer competitief in vergelijking met het vervangen van ramen. Zeker een aanrader.
Pétur E.
Ik ben zeer tevreden over de uitgevoerde werken (installatie van dubbele beglazing en voorzetraampjes). Correcte en kwalitatieve service op elk vlak. Snelle respons op offerte-aanvraag, heldere mail- en telefonische communicatie, vriendelijke en efficiënte installateurs.
Natalie De M.
Wij lieten hoogrendementsglas plaatsen in bestaande kaders en zijn ontzettend tevreden over de vriendelijkheid, service en snelheid van Weemaes. De medewerkers dachten mee na over de beste en meest esthetische oplossing passend bij ons huis. De werken verliepen vlot, werden zeer professioneel uitgevoerd en we ontvingen ook de nodige info voor de aanvraag van een premie. Wij zijn zeer tevreden over dit bedrijf en bevelen het zeker aan!
An L.
Zeer goede service Snel en kwalitatief
Gfhuf T.
Vlugge afhandeling, stylmensen, proper afgehandeld
Frank D.
Topservice. Correcte planning. Heel vriendelijke stielmannen ! Zeker een aanrader om samen te werken.
Koen P.
Prima en snelle service, goede prijs/kwaliteit verhouding, stipte naleving afspraken, klantvriendelijke service, attentvolle plaatser!
Ludo B.
Na problemen met silicone sporen op het glas, heeft de projectleider Bram er alles aan gedaan om dit probleem op te lossen. Waar hij ook in geslaagd is.Een bedrijf om zeker aan te raden!Mvg Ericia en Johan
Johan M.
Velux glas vervangen door 2 bekwame vriendelijke techniekers .Netjes en snel uitgevoerd .
Freddy W.
mooi werk afgeleverd
vlug
Vriendelijk
je wordt vlug geholpen via mail of telefoon
een echte aanrader dit bedrijf
aarzel zeker niet om dit bedrijf te nemen
Annette Eddy D.
Very good work and very good communication
Marc R.
Een echte aanraderTwijfel niet deze firma zijn toppersDakraam stuk op nog geen 30 min oud eruit nieuw erinWerken super goed afTelefoon of via mail wordt je direct geholpen
A D.
Service en afwerking was optimaal. Ook vriendelijk personeel maakt de samenwerking prettig.
Chris B.
Heel tevreden, vriendelijke opmeter en plaatsers, gaven telkens uitleg ook. Snelle professionele uitvoering en alles werd heel proper achtergelaten (ze hebben zelfs geveegd!). Aanrader!
Ella E.
Heel goede communicatie alsook vlotte bezorging en installatie vriendelijke en vlotte werkmannen top..
Catharina de M.
Door stormschade hadden wij een gebroken glazen deur. Contact opgenomen met deze firma. Prima communicatie en topherstelling. De gezandstraalde tekening exact hetzelfde als voordien. Bedankt!
Ine V.
Super service bij Weemaes.Personeel is mega-gemotiveerd. Dikke pluim voor alle medewerkers die langsgekomen zijn. Een kleine fout werd meteen aangepakt en hersteld. Professionele handelingen.Een aanrader aan ieder die nieuwe glazen wenst te plaatsen in de woning.RIK VANHOOREN - Brugge
Rik V.
Correcte prijs. Plaatsing van 2 zware ramen op minder dan 25 minuten zonder poespas. Prachtige service. Een echte aanrader.
André V.
Vlot en aangenaam over de hele lijn. Duidelijke informatie, bedrag van raming, offerte en factuur identiek. Heldere, open communicatie. Flexibel in de planning (plaatsing 2x verplaatst in agenda op mijn vraag). Perfecte afwerking, in kleur naar keuze. Ondertussen voeren de mannen ook enkele kleinere herstellingen uit aan de ramen, en leggen ze dat uit. Werkelijk voorbeeldig.
Marc L.
Vanaf het eerste contact, de offerte tot aan de uitvoering van de werken krijgt dit bedrijf van mij een 10/10!Het is geen sinecure om 46 dubbelglasruiten te vervangen door HR++ ruiten over 3 verdiepingen. De maatopname en offerte liepen perfect. De werken werden uitgevoerd door een team van 3 professionals die de klus klaarden in 2 dagen. Zelden zo’n hecht team bezig gezien die kwaliteit levert tot in de kleinste details.Ik ben een zéér tevreden klant die u dit bedrijf ten zeerste aanraadt !
Samuel V.
Top firma ! Een aanrader!
Hamdi N.
Ons 60 jaar oud glas-in-lood lieten we door hoogrendementsglas met vakverdeling vervangen. De werken werden prima door een heel vriendelijk team uitgevoerd. We zijn ontzettend tevreden met het resultaat! Merci Weemaes!!!!
Thijs Van S.
Dit is een zeer correcte en betrouwbare firma. Alles werd uitgevoerd door zeer vriendelijke, correcte werknemers. Alles werd proper achtergelaten. Daarom een dikke merci aan firma Weemaes.
Ik raad deze firma ten zeerste aan.
We geven voor alles 10/10.
Luc B.
Correcte plaatsing
Vallaey G.
Supersnelle contactopname na verzenden van aanvraag. Diezelfde dag nog wordt er een offerte opgemaakt en een voorschotfactuur verzonden. Na het betalen wordt het benodigde glas meteen gezet en indien in stock, ook snel geplaatst. Mijn velux dakraam was op donderdag gebarsten en op maandag hersteld. TOP! :-) Super vriendelijke medewerkers!
Natasja F.
Envoyé par mon assurance Belfius, et j'ai reçu un devis non détaillé étrangement €10 de moins que la facture. C'est une façon de forcer la main des personnes victimes d'un bris de vitre qui ont besoin d'une solution rapide. J'ai donc décidé de ne pas travailler avec cette société dans laquelle je n'ai (évidemment) pas confiance.
Syl C
Professioneel vanaf offerte tem plaatsing. Alles netjes afgewerkt en opgeruimd,
eddy D.
Correcte opvolging! Van het eerste contact, het bezoek, de plaatsing zelf en de facturatie! Een echte aanrader! Als vastgoedmakelaar ben ik ervan overtuigd dat deze ingreep een meerwaarde creëert voor de eigenaar en zijn pand! Dit zonder dat er grote kosten en breekwerken aan te pas moeten komen. Mvg Lennert van Derycke vastgoed te Deinze. #deryckevastgoed #vastgoed
Lennert D.
Heel vlot geholpen vanaf contactname tot plaatsing. Alle afspraken werden correct nageleefd. De plaatsers Adriaan en Cornel waren zeer vriendelijk en professioneel. Hopelijk heb ik niet te vlug terug een glasbreuk, maar in dat geval zal ik zeker terug met Weemaes werken.
Ivan V.
Zeer pprofessioneel, stipt, zeer zorgzaam. UITSTEKEND
Arie Van L.
Duidelijke en snelle communicatie doorheen het hele proces. Komen gemaakte afspraken na. Kwalitatief ook in orde.
Phoebe A.
Top firma,dikke pluim voor iedereen die er werkt. Aanvraag vlot verwerkt en alles vlot opgevolgd. Dikke pluim ook voor het team die de installatie voltooide. Professioneel, snel, top team leider.
Roadrunner de V.
Uitstekende opvolging. Duidelijke communicatie en offerte. Kwalitatief!
Nathalie L.
Een heel goede ervaring. De herstelling gebeurde snel en correct. Heel vriendelijk personeel!
sarah “.
Heel tevreden van de communicatie met Weemaes Brugge en de uitvoering van de werken.
Jasper V.
Echt zeer tevreden van Weemaes, een gebroken glas achter mijn volière zeer vakkundig hersteld.De service en de dienstverlening waren top.Een van de beste firma's op het gebied van klantvriendelijkheid.Luistert echt naar de klant en doet wat de klant wenst.Een echte aanrader en dus voor mij een dikke 10 op 10
Raphael V.
Goed werk geleverd, snel en professioneel.
Ivo M.
Afspraken worden telefonisch gemaakt en daarna steeds bevestigd via mail. Na de telefonische contact wat precies moest gebeuren, kwam weemaes opmeten en na productie ruit werd die correct geplaats. Vriendelijk personeel en steeds werd tijd genomen om mijn vragen te beantwoorden.
pieter D.
Van bij de offerte tot de afwerking is alles fantastisch verlopen en daarom een 10/10 en aan iedereen aan te bevelen om met jullie in zee te gaan bij een project
Yvan V.
Positieve ervaring kort samengevat ;-)
Kenneth en Bieke C.
Perfecte en vriendelijke service. Zowel van de administratie en van de opmeter en de plaatser. Beide uithangbord voor hun firma. Na plaatsing werd alles netjes opgekuist. Zeer tevreden!
Piet B.
Totaal niet professioneel.Wij wachten nog op onze glas. Wij hadden twee termijnen, maar altijd krijgen wij info "sorry, wij mogen niet komen".... Hoe lang moeten mensen wachten op een product die betaald is? Dat is niet ons probleem dat "iemand kwam naar het werk niet", of "sorry, nu is te laat, dus ik kan niet komen"...... WIJ WACHTEN THUIS, EN JE KOMT NIET!!!
Ewelina
Weemaes heeft bij ons de glas balustrade van het dakterras en de renovatie van het glas in de ramen gedaan. Correcte prijs, kwalitatief werk en een goeie service.
christophe C.
zeer degelijke firma in alles topteam sterk aan te bevelen
Dirk S.
Zeer professioneel over de ganse lijn zowel bij eerste contact telefonisch, opmeting als plaatsing perfect uitgevoerd super firma 👌👌👌👌👌
Elianthe T.
Correcte prijsofferte, perfect uitgevoerd op de voorgestelde termijn door 2 enthousiaste medewerkers.
TOP!
Paul de W.
TOP ervaring door het hele Weemaes team, van A tot Z. Zeer professioneel bedrijf waarbij de klant centraal staat. Hoe glazen zetten een hele leuke ervaring wordt met top kwaliteit tot gevolg. We raden Weemaes bij iedereen aan.
Jan B.
correcte service van offerte tot plaatsing door vriendelijk personeel
Diane V.
Super geolied team over de vloer gehad in Eeklo om ons muurhoog raam te vervangen. 7 man sterk heeft de klus geklaard In een uurtje tijd. Ons huis is omringt door een grote haag en hiervoor hadden ze een kraantje mee om het glaswerk over te zetten. Ze zijn op alles voorzien. Als er nog ramen vervangen moeten worden gaan wij zeker weer naar weemaes glas.
Daphné De F.
Vlotte service!
Bouchra T
Zeer tevreden met de service van deze mensen. Onmiddelijke telefonische reactie na het eerste contact via de website. Correcte en vlotte afhandeling oa ook met de verzekering. Duidelijke informatie aan de telefoon én mensen die de gemaakte afspraken nakomen. Helder advies van de opmeter en een pluim voor Mathias die de plaatsing deed. Top kerel!Ik hoop van harte dat ik ze niet meer nodig heb, want dan zit ik in de miserie maar ALS dat zo is dan ga ik opnieuw met Weemaes in zee.Bedankt voor de goede snelle en correcte afhandeling van mijn dossier.Luc.
Luc R.
Huis van 1935 laten voorzien van HR++ glas met maximaal behoud van de bestaande pitch-pine originele ramen. Super mooi gedaan en alles perfect opgekuist, dikke duim en een aanrader!
Maelbrancke R.
Ik ben zeer tevreden over de uitgevoerde werken.Duidelijke en goede communicatie; zowel telefonisch als per mail.Stipte en vlotte uitvoering van de werken.
Philippe H.
heel correct uitgevoerd, mooi resultaat, hoop in de toekomst te kunnen rekenen, ben nog niet klaar met renoveren, groeten Anita Wolfs
Anita W.
Zeer tevreden vanaf aanvraag tot uitvoering, proffessioneel en duidelijke communicatie. Toffe plaatsers van deurraam. Dikke PLUIM 👌👌👌 10/10
Michael Van A.
Super vlotte service en correcte communicatie naar afspraken toe! Superprijs-kwaliteit.
Jan H.
Uitstekende communicatie en op opvolging van de vervanging van de oude beglazing van de Veluxramen door HR glas. Ook de ploeg die het werk uitvoerde verdient een pluim.
Stefan B.
Heel correcte firma.
Duidelijke afspraken qua timing.
Heel goeie, vriendelijke werkmannen die hun stiel echt kennen. Bedrijf is zeker een aanrader !!
Koen P.
Snelle en goede service!
Dieter-Jozef V.
Zeer tevreden vriendelijk plaasters en goed afgewerkt en alles mooi opgekuist en vuil meegenomen
albert F.
Alles perfekt voor ons ! 👍
Jean-Luc B.
Alles is goed verlopen zowel voor de afspraken en ook de opvolging van de werken. wij zijn tevreden van het resultaat en de samenwerking. Jullie firma is een aanrader.
Martine H.
Heel vriendelijke professionele stielmannen! Heel tevreden van de service. Klein barstje in raam bij plaatsing (kan gebeuren) maar wordt goed en snel opgelost: nieuw raam wordt direct besteld en krijgen nog telefoontje dezelfde dag.
Laura S.
All the work is done at a professional level.
Werner H.
Heel professionele reactie naar interventie voor glasbreuk, heel vriendelijk en behulpzaam bij onthaal/planning, zoeken naar oplossingen. Ook tijdens de opmetingen kreeg ik bijkomende informatie. Ik heb er alle vertrouwen in dat herstel even goed zal verlopen.
Valérie R.
Goede service door Joke vooraf met duidelijke uitleg. Het installatie team was leuke bende die ook nog heel wat energietips mee gaf. Een aanrader.
Tom D.
Snel geholpen, goede prijs en de man die hier het glas plaatste heeft dat perfect gedaan, ook de offerte en afhandeling via mail liep vlotjes .
Luc M.
We zijn super tevreden met het werk dat door de firma Weemaes werd opgeleverd. Het onvoorziene extra werk werd zonder probleem opgelost .
Heel vriendelijk personeel en dit alles aan een gunstige concurrentiële prijs.
Frieda De M.
Vriendelijk personeel, gedetailleerde informatie, duidelijke afspraken, geen lange wachttijden, heel correct. Super tevreden
Marleen W.
Betrouwbare zaak!, concurrentiële prijs, kreeg vriendelijke vakmensen over de vloer , klant is koning, zoals het vroeger was👍, zou ik zeker aanraden !
Bruno V.
De firma werkt zeer correct en zorgvuldig. Ze zijn zeer betrouwbaar. Goed om mee samen te werken.
Leo B.
Firma heeft ondertussen contact opgenomen. Dank je wel.
Lucas D.
Klantvriendelijk, professioneel en deskundig wat leidt tot goed resultaat.
Rony S.
Goede communicatie en een perfecte service.
dirk T.
Correcte afwerking en service (van aanvraag offerte tot eindafwerking)
Diane V.
Ik dank Weemaes voor het goede werk dat ze gedaan hebben en veel geduld en dank hen voor de overuren dat ze gedaan hebben vele dank fantastische mannen en de projectleider voor de opvolging
Nicole F.
Deze morgen kwam het team Conrad en Jochem mijn livingruit vervangen.Zeer professioneel werk geleverd en alles netjes opgekuist.Zeer vriendelijk,ook een pluim voor Wendy van de planning.Dit bedrijf is een aanrader !!
Dirk De C.
Zeer mooie service, klantvriendelijk en professioneel. Een echte aanrader!
Kristin C.
Het professionalisme van dit bedrijf mag met stip worden vermeld! Heel snelle en efficiënte communicatie, bijzonder responsieve opvolging en een pluim voor het team die de herstelling kwam uitvoeren. Vlot, beleefd, prima vakmanschap en alles zeer netjes opgeruimd na de herstelling. Ik kan dit bedrijf heel sterk aanbevelen.
Yves D.
Heel aangename en correcte mensen, zowel telefonisch als ter plaatse. (Ook covid-proof installateur met mondmasker)Aangeraden door KBC verzekering.Professionele service qua opmeting.Kwartier voor aankomst een telefoontje en dit perfect binnen de afgesproken uren. Dergelijke stiptheid is zeldzaam naar mijn ervaringDe installateur liet alles net achter en veegde zelfs zijn voeten aan de mat bij het binnenkomen.Het gebroken glas mooi meegenomen en perfecte installatie van het nieuwe glas zonder enige schade aan de raamlijst.Na een totale renovatie te hebben meegemaakt zijn dit soort firma's een verademing.10/10 aan te raden.
Arno A.
Ik ben buitengewoon teleurgesteld over mijn ervaring met Weemaes Glas. Ik had hen ingehuurd voor het plaatsen van een spatwand in de keuken, maar helaas is bijna alles fout gegaan wat er fout kon gaan.

Ten eerste was de levertijd een complete misser. We hadden afgesproken dat de spatwand binnen 2 maanden geleverd zou worden, maar uiteindelijk duurde het maar liefst 4-5 maanden vooraleer plaatsing van de spatwand.

Daarnaast waren er herhaaldelijk problemen met afspraken. Ik had meerdere keren contact opgenomen om de planning te bevestigen, maar keer op keer werden de afspraken niet nagekomen. Dit gebrek aan professionaliteit en respect voor mijn tijd was zeer frustrerend.

Op de dag van de plaatsing waren ze maar liefst 4 uur te laat, zonder enige voorafgaande waarschuwing. Dit zorgde voor nog meer vertraging in mijn planning en zorgde voor veel ongemak. Bovendien was de plaatser alleen aanwezig, omdat zijn kompaan ziek was. Zijn kompaan zat in het busje en kwam alleen om de strikt noodzakelijke taken uit te voeren, wat het proces nog langer deed duren en de kwaliteit van het werk mogelijk beïnvloedde.

Al met al kan ik Weemaes Glas niet aanbevelen op basis van mijn ervaring. De vertragingen, gebrek aan communicatie en onprofessioneel gedrag zijn niet acceptabel. Ik had veel hogere verwachtingen van een gerenommeerd bedrijf, maar helaas werden deze niet waargemaakt.
Wouter B.
Zeer goede afspraken. Vlugge service. Dubbel glas vervangen door hr++ van 1 raam. Afwerking perfect en onmiddellijk resultaat door veel minder geluid in huis.
Rudi G.
js_loader

Download hier je gratis hoogrendements e-book en ontdek hoe ons glas jouw energiefactuur laat zakken!