Weemaes Academy

Van een opleiding tot glasplaatser, technische meetings tot interne en externe opleidingen. Bijleren en groeien staan centraal in de Weemaes Academy.

Opleiding glasplaatser

Word een krak in glas

De Weemaes Academy werd het leven ingeroepen om mensen op te leiden tot glasplaatser, maar is inmiddels uitgegroeid tot hét opleidingsplatform van Weemaes.

Van een technische meeting waarop complexe dossiers doorgenomen worden en technische kennis gedeeld wordt, opleidingen heftruck en mastikeren voor onze plaatsers tot opleidingen Frans voor commerciële medewerkers.

Blijven leren staat centraal. Alleen zo kunnen we van iedereen bij Weemaes een krak in glas maken.

Bekijk alle openstaande vacatures

Leer de stiel van glasplaatser

Glas plaatsen is een echte ambacht. Eentje die je niet op de schoolbanken leert, maar wel recht in het werkveld. Aan onze Weemaes Academy leer je de stiel van glasplaatser, gewoon tijdens je werkuren.

Intensief traject van 6 maanden
Op 6 maanden tijd word je klaargestoomd tot volwaardig glasplaatser. Onder leiding van onze Teamcoach volg je een intensief opleidingstraject. Stukjes theorie worden afgewisseld met heel veel praktijk. Meestal word je individueel begeleid. Een aantal opleidingsonderdelen worden in kleine groepjes aangereikt.

Opleiding op de vloer
Je leert de job op de werkvloer, ondersteund door je coach die het traject begeleidt en je collega’s die je op het terrein de kneepjes van het vak leren.

Gedurende de eerste 3 maanden krijg je de basics onder de knie. We laten je proeven van een zo breed mogelijk aanbod: interieurglas, nieuwbouw glas, renovaties, herstellingen, balustrades, kantoorwanden, snijden en slijpen, lijmen en mastiekeren….

Specialisatie
Na die 3 maanden kies je in welke richting je je wil specialiseren. Die 3 maanden staan in het teken van het snel uitdiepen van je expertise. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor glasrenovatie ga je dagelijks op pad met één van de renovatieteams.

Coaching
Op regelmatige tijdstippen zit je samen met je coach waarbij je vooruitgang wordt besproken. Na 1, 3 en 6 maanden voorzien we een evaluatiemoment.

Tools
Ter ondersteuning van het traject hebben we een aantal tools ontwikkeld, zoals competentiefiches, een online opleidingsplatform en een videokanaal met korte video-tutorials waar je gemakkelijk zelf info kan terugvinden.

En daarna?
Na die 6 maanden kom je terecht in onze reguliere begeleiding en coaching zoals de vaste medewerkers, waarbij we samen verder werken aan je groei binnen de onderneming.

Solliciteer hier

Weemaes Teamcoach aan het woord