Weemaes Academy

Van een interne opleiding tot glasplaatser, technische meetings tot externe opleidingen voor scholen en bedrijven. Bijleren en groeien staan centraal in de Weemaes Academy.

Neem contact op met ons

Word een krak in glas

De Weemaes Academy werd het leven ingeroepen om mensen intern op te leiden tot glasplaatser, maar is inmiddels uitgegroeid tot hét opleidingsplatform van Weemaes.

Van een technische meeting waarop complexe dossiers doorgenomen worden en technische kennis gedeeld wordt, opleidingen heftruck en mastikeren voor onze plaatsers tot opleidingen Frans voor commerciële medewerkers.

Maar ook opleidingen over glas of het plaatsen van glas voor scholen en bedrijven maken deel uit van onze Academy.
Blijven leren staat centraal. Alleen zo kunnen we van iedereen een krak in glas maken.

Bekijk alle openstaande vacatures Vraag een opleiding aan
Opleidingen voor scholen

Glas plaatsen is een echte ambacht. Eentje die je niet puur op de schoolbanken leert, maar wel recht in het werkveld.

We bieden scholen volgende opleidingsmogelijkheden:

 • Stageplaatsen voor leerlingen in een technische richting
 • Een duaal leren traject: leerlingen opleiden tot glasplaatser, waar hen naast de stiel ook waarden en werkethiek worden bijgebracht
 • Een workshop over glas en/of glas plaatsen die zowel intern als extern georganiseerd kan worden
 • Een kijkdag, rondleiding in het atelier,…
 • Een gastspreker op school
Opleidingen voor bedrijven

Van property managers tot verzekeraars, ze komen vroeg of laat allemaal in aanraking met glasschade. Om professionals te helpen in het beoordelen van offertes, en het verschaffen van juiste informatie aan hun eindklanten, bieden we ook voor bedrijven opleidingen op maat aan.

Thema’s die tijdens zo’n opleiding aan bod komen zijn:

 • Het volledige verloop van een glasherstelling
 • welke types glas bestaan er,
 • hoe is glas opgebouwd,
 • waarom en wanneer wordt er veiligheidsglas geplaatst,
 • hoe wordt bepaald welk type glas er mag/moet geplaatst worden,
 • waarom is er een kleurverschil tussen oude en nieuwe beglazing,
 • waarom en wanneer wordt welke coating gebruikt, …
Glasplaatser in opleiding

Aan onze Weemaes Academy leer je de stiel van glasplaatser, gewoon tijdens je werkuren.

Tijdens een intensief traject van 6 maanden maken we van jou een echte krak in glas. Begeleid door je mentor, en je andere collega’s, leer je de kneepjes van het vak: van glas correct heffen tot het veilig plaatsen ervan en het siliconeren van glas.

Stukjes theorie worden afgewisseld met heel veel praktijk: tijdens je eerste dagen leer je de basics in onze fysieke academy, daarna ga je op de baan met je mentor en kan je steeds terecht bij hem/haar (en uiteraard ook je andere collega’s) of op onze online Academy met al je vragen.

Klaar om de handen uit de mouwen te steken?

Leer de stiel van glasplaatser

Glas plaatsen is een echte ambacht. Eentje die je niet op de schoolbanken leert, maar wel recht in het werkveld. Aan onze Weemaes Academy leer je de stiel van glasplaatser, gewoon tijdens je werkuren.

Intensief traject van 6 maanden
Op 6 maanden tijd word je klaargestoomd tot volwaardig glasplaatser. Onder leiding van je mentor volg je een intensief opleidingstraject. Stukjes theorie worden afgewisseld met heel veel praktijk. Meestal word je individueel begeleid. Een aantal opleidingsonderdelen worden in kleine groepjes aangereikt.

Opleiding op de vloer
Je leert de job op de werkvloer, ondersteund door je mentor die het traject begeleidt en je collega’s die je op het terrein de kneepjes van het vak leren.

Eerst krijg je de basics onder de knie. Van glas heffen tot glas plaatsen, maar ook siliconeren en mastiekeren komen aan bod.

Specialisatie
Na verloop van tijd kan je je ook specialiseren. Wil je graag met de mini-kraan of Palfinger kraan leren werken? Ook dat kan binnen de Weemaes Academy.

Coaching
Tijdens je eerste week start je aan onze Academy om de basics te leren. Daarna ga je steeds een aantal weken op pad met je mentor. Die leert je de kneepjes van het vak, in het werkveld. Na 1, 3 en 6 maanden voorzien we een evaluatiemoment.

Tools
Ter ondersteuning van het traject hebben we een aantal tools ontwikkeld, zoals competentiefiches, en een online opleidingsplatform waar je gemakkelijk zelf info kan terugvinden.

En daarna?
Na die 6 maanden kom je terecht in onze reguliere begeleiding en coaching zoals de vaste medewerkers, waarbij we samen verder werken aan je groei binnen de onderneming.

Word glasplaatser in opleiding

Weemaes Teamcoach aan het woord