Het verhaal van Dries, Site Manager in Oostkamp

Op 14 februari verwelkomden we Dries, de nieuwe Sitemanager van onze vestiging in Oostkamp. Anderhalve maand verder gingen we in gesprek met hem over zijn Weemaes-verhaal.

Wat deed je voor je bij Weemaes aan boord kwam?

Ik werkte 20 jaar bij Fun.

Eerst als magazijnier en daarna groeide ik door naar teamleader. Alles wat in het magazijn stond, viel onder mijn verantwoordelijkheid. Ik regelde er de volledige uitgaande goederenstroom van A tot Z, beheerde het magazijn, plande het transport, overzag B2B en B2C leveringen, picking en stuurde de mannen in het magazijn aan.

Na Fun werkte ik nog 2,5 jaar bij Clarys, een poederverwerkend bedrijf, als productiemanager. Ik stopte er om de overstap naar Weemaes te maken.

Hoe kwam je bij Weemaes terecht en hoe wist je dat Weemaes de juiste keuze was voor jou?

Facebook. (lacht) Ik zag de vacature verschillende keren op mijn Facebook passeren. Er uiteindelijk op geklikt, op een zondag gesolliciteerd, en op maandag kreeg ik al telefoon (well done HR).

Wat ik zo interessant vond? Het overkoepelende, de sturende verantwoordelijkheid maar toch ook het beheer. Ook het feit dat Weemaes een KMO is en je niet in een hokje geduwd wordt vond ik interessant. Daarnaast is glas een mooi product, het is clean, zuiver en straalt altijd kwaliteit uit.

Maar vooral: het enthousiasme van iedereen die ik sprak tijdens mijn sollicitaties, spatte er van af. Je kreeg spontaan een glimlach tijdens de gesprekken, je voelde dat iedereen hier echt graag werkt.

Kan je in één zin uitleggen wat je doet bij Weemaes?

Alles (lacht). Ervoor zorgen dat anderen hun werk op een efficiënte en goede manier kunnen uitvoeren. Ik ben hier een regelaar, zowel voor de mensen als voor de site.

Wat zie je als belangrijkste uitdaging als site manager in onze vestiging in Oostkamp?

De happy vibe die er hangt, blijven behouden en nog versterken. Van iedere Weemaes werknemer nog meer ambassadeurs maken, en daar mijn steentje aan bijdragen.

Waar haal je het meeste energie uit, op het werk en daarnaast?

Op het werk: de gratis bakken cola (lacht). Neen serieus, het feit dat er zonlicht binnenkomt, dat er licht is en dat het zo proper is. Op mijn vorig werk zat ik in de voeding, daar zat je in een kamertje onder de grond bij wijze van spreken, zag je geen enkel streepje daglicht, dat is hier helemaal anders.

Naast het werk krijg ik vooral energie van mijn zonen en mijn hobby’s. Zo heb ik een abonnement op Club Brugge en ga ik 2 wekelijks naar de match kijken. Ik ben niet zo fanatiek zoals sommige anderen hier, maar wel supporter. Ik voetbalde (positie rechtsbank, haha) en liep vroeger heel veel. Ik ben nu gestopt door kwaaltjes, maar zou hier graag terug mee beginnen. Daarnaast ben ik ook jeugdtrainer bij de U7 en U10.

Wat wilde je worden toen je jong was?

(Heel snel en direct) Boswachter! Vooral de vrijheid en de openlucht trokken me daarin aan – vroeger was ik jobstudent bij een boswachter, die droom is dus toch even uitgekomen. Ik ben ook opgegroeid in het bos in Snellegem, Jabbeke en woon ook nu “op den buiten”.

Zin om met Dries samen te werken?

Neem een kijkje naar onze vacatures en wie weet mogen we je binnenkort ook in ons team verwelkomen!

Bekijk onze vacatures

Wat kan je verwachten?

Een voltijdse functie en de kans om een groeiend verhaal mee uit te tekenen
Een familiaal, jong (van geest) en dynamisch team
Veel verantwoordelijkheid, vrijheid en vertrouwen.
Nog belangrijker: een cultuur van open communicatie, de tofste sfeer en maandelijkse after-works

Gerelateerde blogposts