Het verhaal van Kevin, glasplaatser in Oostkamp

Kevin zette 2022 direct goed in. Hij kwam ons repair team in Oostkamp versterken, net geen jaar nadat zijn broer Brian bij ons aan boord kwam. Benieuwd hoe Kevin zijn eerste maanden bij Weemaes ervaarde? Wij alleszins wel!

Hoe ben je bij Weemaes terecht gekomen?

Via mijn broer Brian, die nu bij dochteronderneming bocal aan de slag is, volgde ik Weemaes al een tijdje. Ik zag toen de vacature van Magazijnier in Oostkamp op Facebook gepost worden, Brian en ik babbelden hierover en ik waagde mijn kans om te solliciteren.

Toen mij de vraag gesteld werd of ik ook interesse had in de job als glasplaatser, ook al kende ik helemaal niks van het glas, twijfelde ik nauwelijks. Ik ga graag een uitdaging aan, dus waagde ik mijn kans!

Kan je in één zin uitleggen wat je doet bij Weemaes?

Herstellen van gebroken ramen en/of deuren.

Wat vind je leuker aan werken bij Weemaes in vergelijking met je vorige jobs?

Hiervoor stond ik heel lang in de metaalindustrie als magazijnier. Een mega groot magazijn, met een goeie 100 man aan het werk. Laden en lossen, magazijn ordenen, ook frezen, zagen, boren, alles wat erbij komt kijken!

Ik werkte in een ploegensysteem, afwisselend een vroege en late shift. Vooral de late uren zijn na zoveel jaar geen cadeau meer voor je privé leven.

Het leuke aan Weemaes en de job als plaatser: niét meer continu op dezelfde plaats zijn. Je komt bij verschillende klanten en ziet dagelijks andere dingen. Je hebt geen tijdsbesef, de tijd vliegt echt voorbij. Het feit dat het daguren zijn, maakt het nog stukken beter.

Wat zie je als belangrijkste uitdaging als glasplaatser bij Weemaes?

Een echte stiel leren, zeker omdat ik geen achtergrond als glasplaatser heb. Voor mij is dit een uitdaging en een pluspunt ineen!

Waarvoor kunnen collega’s altijd bij jou terecht? Wat zijn jouw expertises?

Ik ben op dit moment nog heel lerende in het glas (glimlacht), maar ik geef niet op en zal altijd meedenken met de collega’s naar een
oplossing wanneer we in een complexere situatie terechtkomen.

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

Alles wat met grote reizen te maken heeft! Ik wil graag de Tafelberg in Zuid-Afrika zien, naar de de Chinese Muur gaan, (nog eens) Mexico bezoeken,…

Ook goesting om bij Weemaes aan de slag te gaan?

Bekijk onze vacatures en wie weet wordt jij onze nieuwe collega!

Bekijk onze vacatures

Wat kan je verwachten?

Een voltijdse functie en de kans om een groeiend verhaal mee uit te tekenen
Een familiaal, jong (van geest) en dynamisch team
Veel verantwoordelijkheid, vrijheid en vertrouwen.
Nog belangrijker: een cultuur van open communicatie, de tofste sfeer en maandelijkse after-works

Gerelateerde blogposts