Van ruwe metser tot glasplaatser interieur: het verhaal van Sammy

Hoe ben jij bij Weemaes terecht gekomen?

Ik ben 11 jaar actief geweest als metser. Mijn toenmalige werkgever besloot te stoppen met zijn zaak en noodgedwongen moest ik een nieuwe richting uit. Ik had de koude winters op de werf door weer en wind ook wel een beetje gehad (lacht). Om die reden ben ik iets nieuws gaan zoeken en ben ik in de boeiende wereld van het glas terechtgekomen. Al gauw bleek dat ik vooral het fijne werk interessant vond.

Hoe was jij, ondanks jouw achtergrond als metser, overtuigd dat een job als Glasplaatser bij jou kon passen?

Al van jongs af aan ben ik geboeid door fijne techniek. Ik was in mijn jeugd fervent motorcrosser en ik vond het toen al fascinerend om motoren in en uit elkaar te halen. Ik dacht na over de verschillende kleuren, nieuwe velgen, een ander model, … Kortom: ik had oog voor detail.

Ook vandaag de dag ben ik iemand die graag de puntjes op de i zet: voor mij moet alles proper en af zijn. Mensen noemen mij wel eens een strever en ik kan begrijpen waarom.

Waar haal je vandaag de dag het meeste voldoening uit?

Ik heb echt liefde voor het interieurwerk. Als Glasplaatser Interieur ben je vaak de laatste schakel in een project. Als ik een bureau, een chique badkamer of een glazen deur heb afgewerkt kijk ik altijd tevreden naar het resultaat. Je ziet meteen jouw impact en je kan als Glasplaatser Interieur echt een meerwaarde in een project betekenen. Iedereen kan een ruit steken, maar niet iedereen kan een schuifdeur steken. Dat is millimeterwerk, dat moet af zijn!

Wat is op heden de grootste uitdaging in jouw job?

Als Glasplaatser op de dienst interieur is inzicht en oog hebben voor fijne afwerking erg belangrijk. Daarnaast moet je de kalmte kunnen bewaren en voorzichtig tewerk kunnen gaan. Je bent de vakman met de stofzuiger in de hand waarbij tijdens de uitvoering orde en netheid heel belangrijk is.

Hoe ziet jouw ideale collega eruit?

Voor mij is het vooral belangrijk dat die persoon leergierig is en vragen stelt. Interesse tonen voor het vak en zelf werk zien zijn twee cruciale aspecten die je iemand moeilijk kan aanleren. Mijn toekomstige collega moet ook bereid zijn om fysiek de handen uit de mouwen te steken. Dit aspect van de job is zeker niet te onderschatten. Verder is er ook op communicatief vlak wel een bepaalde vereiste: je staat dagelijks in contact met klanten, dus een goede en optimistische babbel is hier zeker gewenst.

Is ervaring een vereiste?

Ik ben van mening van niet. Als je eerder iets gedaan hebt in een stiel: hetzij als schrijnwerker, hetzij als keukenbouwer of plaatser van binnendeuren, dat kan je dit ook. Leergierigheid en oog hebben voor detail: daar draait het als Glasplaatser Interieur om. Als je eerder een ruwe bolster bent die muren omver werpt, dan is deze job voor jou niet ideaal.

Waarom kiezen voor Weemaes?

Weemaes is in volle groei. Ook op de dienst Interieur kijk ik echt uit naar de uitdagende projecten die er aankomen. Weemaes als werkgever omschrijf ik vooral als: flexibel, menselijk en begripvol. Ze tonen respect voor hun medewerkers en bieden flexibiliteit naar work-life balance.

Ook interesse in een job als glasplaatser?

Lees hier dan onze openstaande vacatures!

Bekijk onze vacatures

Wat kan je verwachten?

Een voltijdse functie en de kans om een groeiend verhaal mee uit te tekenen
Een familiaal, jong (van geest) en dynamisch team
Veel verantwoordelijkheid, vrijheid en vertrouwen.
Nog belangrijker: een cultuur van open communicatie, de tofste sfeer en maandelijkse after-works

Gerelateerde blogposts