Oud glas vervangen door hoogrendementsglas. Hoe gaan wij te werk?

In deze blogpost leggen we uit hoe wij van de offerte-aanvraag tot de uiteindelijke oplevering stap voor stap te werk gaan.

Hoogrendementsglas plaatsen is een investering die loont. In de vorige blogposts gingen we dieper in op de voordelen en de kostprijs van het plaatsen van hoogrendementsglas.In deze blogpost leggen we uit hoe wij van de offerte-aanvraag tot de uiteindelijke oplevering stap voor stap te werk gaan.

Hoe gaan wij te werk wanneer we oud glas vervangen door hoogrendementsglas?

Je vraagt een offerte: Via ons offerteformulier op deze pagina bezorg je ons jouw belangrijkste gegevens, een korte omschrijving en eventueel een aantal foto’s van de te vervangen ruiten.
Een glasspecialist neemt binnen maximaal 1 werkdag contact met je op: Binnen maximaal 1 werkdag (dat is een belofte waar we ons aan houden) neemt één van de Weemaes-glasspecialisten telefonisch contact met je op. Hij/zij gaat samen met jou na over welke ramen het gaat, welk soort glas moet vervangen worden en probeert zoveel mogelijk details op te vragen.Indien je de informatie nog niet meestuurde met het offerteformulier zal jou gevraagd worden de te vervangen ruiten ruw op te meten, enkele detailfoto’s te trekken en deze via mail naar ons te versturen.
Je krijgt een eerste prijsofferte: Op basis van de informatie die je aan ons bezorgt, maken wij een eerste offerte op. Deze offerte geeft je een idee van het totale kostenplaatje van het hoogrendementsglas. Onze jarenlange ervaring en expertise zorgt ervoor dat deze eerste prijsofferte heel dicht de uiteindelijke kostprijs benadert.
De Weemaes-glasspecialist komt ter plaatse: Onze glasspecialist spreekt met je af om ter plaatse alles definitief te komen opmeten. Hij/zij geeft je op dat moment ook de volledige technische uitleg: welk soort hoogrendementsglas zal geplaatst worden, welke soorten glas bestaan er, hoe zal de plaatsing verlopen, …
Je keurt de definitieve offerte goed: Op basis van het plaatsbezoek maken we de definitieve offerte op. In heel veel gevallen verandert er niets of nauwelijks nog iets ten opzichte van de eerste offerte.
Je betaalt een voorschot van 50%: Wij vragen je om een voorschot van 50% te betalen. Wanneer we de betaling hebben ontvangen, bestellen wij het hoogrendementsglas, eventueel de nodige glaslatten, ventilatieroosters en extra materiaal.
We leggen samen een datum voor plaatsing vast: In overleg met jou, bepalen we een datum waarop we het hoogrendementsglas komen plaatsen. In de meeste gevallen is dat tussen de 4 en 6 weken na de besteldatum.
Wij plaatsen het hoogrendementsglas: Op de afgesproken datum komt ons team jouw oud glas vervangen door het nieuwe hoogrendementsglas. De werken zijn meestal op 1 dag afgerond. Als wij het werk niet rond krijgen op 1 werkdag, overleggen we met jou in welke volgorde we de ruiten vervangen. Zo kunnen we jou garanderen dat op het einde van de dag alle ramen weer toe zitten.

We zorgen er bij de plaatsing van het hoogrendementsglas voor dat alles goed is beschermd: indien nodig dekken we de vloer of parket en de venstertablet goed af.

Je hoeft trouwens de ruimte waarin wij werken niet op voorhand leeg te maken. Als er meubilair moet verplaatst worden, doen wij met heel veel plezier samen met jou op het moment zelf.
Na de plaatsing van het nieuwe glas, ruimen wij heel grondig op en laten geen afval achter. Het enige wat je zelf nog moet doen, is eventueel een dweiltje slaan, want dat doen wij zelf niet.

Oplevering door de werfverantwoordelijke: Na de plaatsing controleert de werfverantwoordelijke samen met jou de uitgevoerde werken.
Je ontvangt de saldofactuur en de documenten voor het aanvragen van de premies: Wij bezorgen je de slotfactuur en ook alle documenten die je nodigt hebt om de premies (lees er hier meer over) aan te vragen.

Onze beloftes

Duidelijke communicatie: wij houden je permanent op de hoogte van de laatste stand van zaken. Als er een knoop moet doorgehakt worden, doen we dit steeds in overleg met jou.
Duidelijke afspraken: voor je met ons in zee gaat, ken ja alle kosten en levertermijnen.
We werken snel, grondig en proper.

Dit zeggen de klanten over ons:

R. Stichelmeyer
“enkel glas laten vervangen door dubbel glas,zeer tevreden over dit bedrijf,snelle prijsofferte ,duidelijke en nagekomen plaatsingsdata,proper werk en alles opgeruimd, vriendelijk ,hier zitten de echte vakmensen”

D. Opsomer
“… Heel tevreden over de firma. Snelle repons, plaatsbezoek en correcte offerte. Goede afspraak over de datum van plaatsing. Heel degelijke afwerking. De premiepapieren werden onmiddellijk overgemaakt.”

P. Demedts
“Alle beglazing in de hele woning vervangen. Duidelijke informatie, scherpe offerte, snelle plaatsing, geen schade aan houten schrijnwerk, netjes siliconen gespoten. Kortom, héél tevreden van prijs, service en uitvoering. Aanrader !”

Je oud glas vervangen door hoogrendementsglas?

Vraag hier jouw offerte

Hoe maken wij het verschil?

Snelle herstelling in Vlaanderen en Brussel
Geen papierwerk
Tussenkomst verzekering
Klantenscore van 4.9/5

Gerelateerde blogposts