Wat is de prijs van hoogrendementsglas?

Je wil je energiefactuur verlagen? Je woning beter isoleren is een investering die rendeert!

Ontvang een vrijblijvende offerte
Je ontvangt deze binnen gemiddeld 2 werkdagen

Je glas vervangen, wat kost dat?

De kost van een glasrenovatie hangt af van verschillende factoren. We bezorgen je daarom graag een vrijblijvende offerte op maat.

Hieronder vind je wel al een aantal minimumprijzen die je een idee geven van wat het zou kosten om je oude glas te vernieuwen:

Let wel, dit zijn richtprijzen van een volledige glasrenovatie en ze houden rekening met een ideaal renovatie-scenario. De totale prijs hangt af van de complexiteit van je renovatie en de afwerkings-keuzes die je maakt. Zaken zoals dakbeglazingen, kruishouten en speciale soorten beglazingen hebben allemaal een invloed op de uiteindelijke prijs van je glasrenovatie.

Vraag dus zeker een vrijblijvende offerte aan om een volledig beeld van je investering te krijgen.

Ontvang je gratis offerte

Bespaar door je bestaande raamkaders te behouden

Bij Weemaes plaatsen we steeds je nieuwe glas in je bestaande raamkaders. Zijn je raamprofielen nog in goede staat? Dan dan hoef je geen nieuw schrijnwerk te plaatsen, je oude glas vervangen volstaat.

Je bespaart zo alvast een pak, zonder in te boeten aan comfort en rendement. Vraag vandaag nog je vrijblijvende offerte aan bij onze glasspecialisten om te weten wat de totale kost van je renovatieproject is.

Wil je weten of je raamprofielen nog in goede staat zijn? Neem dan zeker contact op met ons renovatie-team, zij staan je bij met raad en daad!

Ontvang advies van onze glasspecialisten

Wat is de kostprijs van hoogrendementsglas?

Bereken zelf je richtprijs in amper 5 minuten met onze gratis calculator.

Glasrenovatie, wat brengt je investering op?

Na het dak, zijn de ramen in je woning de grootste bron van warmteverlies. Oud glas vervangen door hoogrendementsglas is dus een investering die rendeert.

Bij Weemaes Glas plaatsen we standaard hoogrendementsglas met een U-waarde van 1.0 of lager. Zo kan je door een glasrenovatie 3 (oud dubbel glas) tot 6 (enkel glas) keer meer isoleren.

Dat er minder energie door je glas verloren gaat voel je uiteraard op je energiefactuur. Zeker met de huidige energieprijzen kan je zo enkele honderden euro’s op jaarbasis besparen. Zo is je investering op enkele jaren terugverdiend! Bereken zelf hoeveel je op jaarbasis kan besparen met deze calculator.

Ontvang een vrijblijvende offerte

Welke premies kan je aanvragen voor je glasvervanging?

Wanneer je hoogrendementsbeglazing laat plaatsen, dan kan je daarvoor via het digitaal loket van Mijn VerbouwPremie een premie aanvragen. Wij bezorgen je hiervoor na uitvoering van de werken een attest.

Ook kan je via de netbeheerder de “burenpremie” en de EPC-label premie aanvragen.

Op de Premiezoeker van de Vlaamse Overheid vind je het meest volledige overzicht van de mogelijke premies en subsidies voor renovaties en hoogrendementsglas.

Contacteer onze glasspecialisten

Meer info nodig?

Je oude Velux-glas vervangen door hoogrendementsglas

Ook je oude Velux-glas kan je snel en gemakkelijk laten vervangen door hoogrendementsglas in de bestaande profielen. Dit vraagt geen kap- en breekwerk, en kan gebeuren aan de fractie van de kost van een volledig nieuw Velux raam.

We voorzien steeds een zonwerende coating en veiligheidsglas, zodat de warmte beter tegengehouden wordt en het glas niet naar beneden kan vallen in geval van een breuk.

Upgrade je Velux-glas naar hoogrendementsglas

Download hier je gratis hoogrendements e-book en ontdek hoe ons glas jouw energiefactuur laat zakken!

Factoren die de prijs van je glasrenovatie bepalen

Wat zijn, naast de prijs van hoogrendementsglas, factoren die een invloed hebben op de kost van je glasrenovatie?

Je huidige beglazing

Bij een renovatie van enkel naar hoogrendementsglas zal de prijs hoger liggen dan wanneer je je oude dubbele beglazing vervangt omdat er meer tijd voorzien wordt voor het aanpassen van je sponningen.

De grootte van het glas

Hoe groter het raam dat je wil laten vervangen, hoe hoger de kost zal liggen. Onder andere omdat er een pak meer mankracht komt kijken bij de plaatsing, en omdat er in bepaalde gevallen veiligheidsglas wordt voorzien.

De gewenste isolatiewaarde en afwerking

Hoe meer opties, hoe groter je investering. Wil je een isolatiewaarde van 1.0 of lager? Wil je een extra zonwerende coating? Wil je dat onze vakmannen je glas op ambachtelijke wijze afwerken?

Enkel glas vervangen versus dubbel glas vervangen

Omdat we bij het vervangen van enkel glas veel meer tijd voorzien voor het schoonmaken en het aanpassen van de sponningen aan de dikte van je nieuwe glas, ligt de prijs hoger dan bij het vervangen van oud dubbel glas. In geval van houten ramen met enkel glas voorzien we in de meeste gevallen ook nieuwe glaslatten aan binnen- en buitenzijde. Daartegen staat wel dat je tot 6 keer beter kan isoleren door je enkel glas te upgraden naar hoogrendementsglas.

Als je reeds dubbel glas hebt zal de dikte van je glas minder toenemen. Daardoor zal de aanpassing aan je raamkader minder werk vragen, wat dan weer scheelt in de prijs.

Grote ramen vervangen

Ook de grootte van je raam heeft een invloed op de kostprijs van het vervangen ervan door hoogrendementsglas. Voor ramen groter dan 3m² is er meer mankracht nodig, en mag je al snel 40€/m² (incl 6% BTW) extra rekenen. Voor ramen met een grootte van 5m² moeten we geval per geval bekijken of de plaatsing nog met mankracht kan worden uitgevoerd.

Gaat het over een raam dat tot op de grond komt (zoals bijvoorbeeld een schuifraam of een glazen voordeur)? Dan voorzien we, zoals voorgeschreven, ook steeds veiligheidsglas. Reken op een meerprijs van 40€/m² (incl 6% BTW).

De gewenste afwerking van je nieuwe beglazing

Hoogrendementsglas kan je verkrijgen met verschillende U-waarden. Je combineert het gemakkelijk met andere soorten glas zoals geluidswerend glas, inbraakwerend glas en zonwerend glas. Deze extra afwerkingen hebben een invloed op de prijs van je hoogrendementsglas. We bekijken samen met jou welk glas het beste bij je behoeften en budget past.

De manier waarop het glas in je huidige raamkaders geplaatst wordt zal ook een invloed hebben op de prijs van je renovatie. Zo is het het goedkoopst zijn om in de bestaande slag te werken met een opdeklat. Wil je het authentieke uitzicht van je raamkader volledig bewaren? Dan kunnen we de slag verdiepen en afwerken op ambachtelijke wijze met mastiek. Dit vraagt uiteraard meer werk en heeft daardoor een hoger prijskaartje.

Onze klanten geven ons een score van 4.9 op 5

Bekijk alle reviews