Werken bij Weemaes volgens projectleiders Nico en Charlotte

Verantwoordelijkheid, variatie, maar vooral: elkaar helpen. Dat is wat werken bij Weemaes inhoudt volgens onze projectleiders herstellingen Nico en Charlotte

< terug naar de blog

Voor dit interview zitten er niet één maar wel twee collega’s voor ons! Benieuwd naar hoe Charlotte en Nico hun job als projectleider bij Weemaes ervaren? Lees dan zeker verder!

Wat deed je voor je bij Weemaes aan boord kwam?

Nico: Ik werkte bij CNH Industrial in Zedelgem, een bedrijf dat landbouwmachines vervaardigt. Ik heb daar 13,5 jaar gewerkt, eerst als CNC Machine Operator, dan als groepsleider, en uiteindelijk als teamleider.

Charlotte: Ik kom uit iets totaal anders. Ik werkte in de beurzensector bij Kortrijk Xpo als Exhibition Support. Dat was vooral ondersteuning bieden aan exposanten. Daarna heb ik bij Weemaes gesolliciteerd. Ik had hiervoor altijd ondersteunend gewerkt en nu in mijn huidige functie is het meer verantwoordelijkheid nemen.

Vanwaar kwam het idee om als projectleider bij Weemaes aan de slag te gaan?

Charlotte: Ik heb eigenlijk niet als projectleider gesolliciteerd (lacht). Ik ben hier gekomen voor de rol van onthaalmedewerker. Maar Michiel kan heel overtuigend zijn en hij dacht: “Charlotte zou misschien nog goed zijn als projectleider.” Ik moest daar toch eens over nadenken. Ik ben er uiteindelijk toch voor gegaan, en ik heb er nog geen minuut spijt van gehad.

Nico: Ik was toen 43 jaar en het was misschien wel mijn laatste kans om nog eens zo een stap te zetten. En ook, ik deed mijn vorige job wel graag, maar ik stelde me de vraag of ik dat soort werk binnen twintig jaar nog wel zou kunnen. Ik zag de vacature bij Weemaes verschijnen en toen heb ik mezelf de vraag gesteld: “Oké, wat doen we?” Daarna ben ik een paar keer gesprek geweest en heb ik de knoop doorgehakt. En ik heb ook nog geen seconde spijt gehad.

Kunnen jullie in één zin uitleggen wat jullie doen bij Weemaes?

Charlotte: Wij bereiden de projecten operationeel voor van A tot Z, van bestelling tot de plaatsing bij de klant.

Nico: Plus de nazorg, de dienst na verkoop.

Charlotte: Inderdaad, maar in principe als we onze job goed doen, horen we de klant niet en dan is het in orde hé (lacht).

Is er veel variatie in wat je dagelijks doet?

Nico: Ja, uiteraard. De variatie is ook wat me zo aantrekt. Elk dossier is totaal anders en dat is wel een uitdaging. Het is geen routine. Je leert eigenlijk elke dag wel bij.

Charlotte: Ja, het leuke aan de herstellingen is ook dat je van alles tegenkomt. Bij de renovaties bied je iets volledig nieuws aan. Nu bij de herstellingen moeten we een match vinden met het bestaande glas en is het meer een zoektocht naar het juiste soort glas. Dat is wel het leuke, je leert echt vanalles over glas op korte tijd.

Met welke teams werk je dan zoal dicht samen als projectleider?

Charlotte: We werken vooral samen met de plaatsers en de site manager, degene die de plaatsers aanstuurt. Maar het leuke aan de job is eigenlijk dat je met iedereen in contact komt. Ook met het sales team staan we in nauw contact, want we moeten terugkoppelen over de offertes.

Kan je je eerste weken bij Weemaes nog herinneren? Wat was je eerste indruk? Klopt die nog steeds?

Nico: Wel, ik had wel direct het gevoel dat er vanaf de eerste week al een grote verantwoordelijkheid bij mij werd gelegd. Dat vond ik eigenlijk wel goed, omdat ze me naar waarde schatten. Dat gaf een gevoel van vertrouwen. Ik kreeg een korte en bondige opleiding van Herlinde en Charlotte waarin ik geïntroduceerd werd tot de wereld van het glas. Want eigenlijk kende ik helemaal niets van glas. De samenstellingen en de coatings werden er op korte tijd wel ingepompt. Daar- naast herinner ik me ook de familiale sfeer.

Charlotte: Ja, ik ging dat ook zeggen. Bij Weemaes werken is een beetje zoals thuiskomen. De collega’s zijn vanaf de eerste seconde erg vriendelijk en geïnteresseerd. Je voelt je heel welkom.
In mijn eerste week als projectleider dacht ik bij mezelf: “Waar ben je nu aan begonnen Charlotte?” Ik kende niets van glas. Maar vanaf week twee denk je “Komaan, dat gaat hier wel lukken.” Je wordt er inderdaad wel ingesmeten (lacht). Maar soms is het niet slecht om het even zelf te moeten uitzoeken.

Nico: Ik had wel niet het gevoel dat ik alles meteen moest kennen. Je krijgt de ruimte om eens mee op stap te gaan met de plaatsers en de opmeter. In mijn vorige job was dat totaal niet zo.

Hoe zou je de sfeer bij Weemaes omschrijven?

Charlotte: Iedereen is erg hulpvaardig. Iedereen is gebeten om zijn kennis van het vak te delen. Als je iets vraagt aan de plaatsers, leggen ze het met plezier uit. Ik kan nog altijd geen ruit plaatsen na twee jaar (lacht). Maar ze leggen het je wel uit. Iedereen is altijd heel bereid om je te helpen, ook al is het voor iedereen super druk. Er wordt tijd gemaakt voor elkaar. En als het niet lukt, is het gewoon eerlijk zeggen dat het niet past. Het team is ook heel open en direct. Dat apprecieer ik wel.

Waar kijk je het meeste naar uit als je toekomt op het werk?

Charlotte: Naar mijn koekje om tien uur? (Lacht) Goh, eigenlijk naar de eerste debriefing die binnenkomt. Dat is waarvoor je het uiteindelijk doet: goede werven. Dat je geen klachten hebt van de plaatsers of de klanten. Dat motiveert om de dag verder te zetten.

Nico: Ja, maar dan zit je wel al een heel eind verder in de dag hè.

Charlotte: Ja, maar jij hebt langere werven. Bij mij zit het glas er soms op een halfuurtje in (lacht).

Nico: Da’s waar. Voor mij is het leukste dat de planning van de dag lukt, zonder veel miserie onderweg. En dat problemen snel opgelost worden. Iedereen wil vooruit kunnen, en ik streef er altijd voor om onze gasten zo snel mogelijk te helpen als ze bellen.

Wat is je grootste uitdaging als projectleider?

Charlotte: Goh, eigenlijk is de grootste uitdaging om je prioriteiten te stellen en te proberen doen wat je voor ogen had. Maar eigenlijk dat lukt nooit (lacht). Je kan starten aan je dag en een to-do lijst hebben, en dan krijg je een telefoon van een plaatser of een klant dat er iets niet in orde is. Dat bepaalt dan hoe je dag er verder gaat uitzien. Dat kan iets helemaal anders zijn. Het is een illusie dat je een dag hebt zonder telefoons of dat alles perfect loopt.

Wat wou je worden toen je jong was?

Charlotte: Oei.

Nico: Goh, zoals zoveel jonge gastjes zeker, topvoetballer worden (glimlacht). Ik had wel altijd ambitie om me op te werken, in elke job die ik deed.

Charlotte: Ik was iemand die bij mijn studies vrij ruim gekozen heeft zodat ik nog alle kanten uit kon. Misschien stewardess ooit, in een lang vervlogen tijd. Ik zou dat ook nooit meer willen doen nu.

Thank you for flying Weemaes, bedankt voor het gesprek Nico en Charlotte!

Zin om met Nico en Charlotte samen te werken?

Neem een kijkje naar onze vacatures en wie weet mogen we je binnenkort ook in ons team verwelkomen!

Bekijk onze vacatures

Wat kan je verwachten?

Een voltijdse functie en de kans om een groeiend verhaal mee uit te tekenen
Een familiaal, jong (van geest) en dynamisch team
Veel verantwoordelijkheid, vrijheid en vertrouwen.
Nog belangrijker: een cultuur van open communicatie, de tofste sfeer en maandelijkse after-works