Werken bij Weemaes volgens Bram

Werken bij Weemaes volgens Bram: dat zijn “good vibes only”.

< terug naar de blog

Bram is intussen al bijna 3 jaar een vaste waarde in ons team. Klaar om te lezen welk parcours deze Buffalo al afgelegd heeft bij Weemaes? Wij alleszins wel!

Hoe wist je dat Weemaes de juiste keuze was voor jou?

Ik ben van opleiding houtbewerker, en ging na mijn studies ook een aantal jaren aan de slag in die branche. Daarna studeerde ik nog orthopedagogie, maar al snel miste ik het werken met mijn handen.

Via de Piloten kwam ik in contact met Weemaes. Ik had een gesprek én diezelfde avond nog kreeg ik de vraag of ik wou starten als plaatser. Ik heb toen direct toegezegd, omdat het mij al vanaf het eerste gesprek duidelijk was dat Weemaes een leuk, familiaal en jong bedrijf was. Ik voelde mij direct geapprecieerd en door de goede vibes in het team is er eigenlijk geen enkele dag geweest dat ik mij naar het werk moest slepen.

Na 6 maand ben ik gevraagd geweest om door te groeien tot projectleider. Hier heb ik toch eerst serieus over getwijfeld, zeker omdat het zo plezant was als plaatser en omdat ik dan niet meer met mijn handen zou kunnen werken. Na anderhalf jaar op Nieuwbouw te werken ben ik verhuisd naar team Reno. Achteraf gezien ben ik heel blij met die switch: renovaties liggen me meer, zijn technisch uitdagender, bieden meer variatie, en de klanten zijn ook aangenamer (lacht).

Kan je in één zin uitleggen wat je doet bij Weemaes?

Ik zorg ervoor dat projecten zowel voor de klanten als voor de plaatsers zo goed mogelijk voorbereid zijn, en dat mogelijke problemen opgevolgd en opgelost worden. Ik zorg ervoor dat iedereen content is eigenlijk. (lacht)

Wat zie je als belangrijkste uitdaging als projectleider renovaties bij Weemaes?

Voor mezelf is dat vooral het proberen waarmaken van de klant zijn wensen. Zowel op technisch vlak als op esthetisch vlak. Ik probeer steeds de meest esthetische manier te vinden voor het vervangen van de beglazing, en da’s vooral bij enkel naar dubbel soms een uitdaging.

Als projectleider is het vooral onze doelstellingen proberen behalen op vlak van contributiemarge en omzet, door projecten zo efficiënt en duidelijk mogelijk voor te bereiden. Mijn doel is steeds om alles zo goed voor te bereiden dat onze plaatsers direct aan de slag kunnen, zonder veel vragen.

Waarvoor kunnen collega’s altijd bij jou terecht? Wat zijn jouw expertises?

Om de afterworks in te zetten en pintjes te drinken op vrijdagavond? (lacht)

Daarnaast heb ik door mijn ervaring als plaatser en projectleider ook al heel wat technische kennis opgebouwd zodat ik de haalbaarheid van projecten goed kan inschatten.

Op welke persoonlijke prestatie ben je het meest trots?

De school in Sint-Pieters-Woluwe waar we eerder dit jaar 166 stuks enkel glas mochten vervangen door hoogrendementsglas was wel echt een project waar ik trots op ben. Ondanks de vele stuks konden we deze werf in één keer afwerken.

Ik had ook zelf het aantal nodige uren berekend, de offerte werd op basis daarvan aangepast en we hebben toch nog juist het project binnengehaald door iets goedkoper te zijn dan de concurrentie. Ik was heel content dat we alles binnen de geplande tijd konden afwerken, ondanks dat we steeds rekening moesten houden met de lessen die er doorgingen.

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

Goh, ik heb veel staan eigenlijk: ik wil sowieso nog uit een vliegtuig springen, en zou misschien ook wel een hoge berg willen beklimmen.

Binnen Weemaes zou ik ook graag nog met de kranen en met de camion kunnen werken.

Zin om met Bram samen te werken?

Neem een kijkje naar onze vacatures en wie weet mogen we je binnenkort ook in ons team verwelkomen!

Bekijk onze vacatures

Wat kan je verwachten?

Een voltijdse functie en de kans om een groeiend verhaal mee uit te tekenen
Een familiaal, jong (van geest) en dynamisch team
Veel verantwoordelijkheid, vrijheid en vertrouwen.
Nog belangrijker: een cultuur van open communicatie, de tofste sfeer en maandelijkse after-works