Werken bij Weemaes volgens glasplaatser Karel

De W van Weemaes, werksfeer en wijze babbels.

< terug naar de blog

Karel is een jaar aan het werk in ons renovatie team. Klaar om te lezen welk parcours hij al afgelegd heeft bij Weemaes? Wij alleszins wel!

Hoe ben je bij Weemaes terecht gekomen?

Ik werkte in de elektriciteit, maar ik haalde daar te weinig voldoening uit. Ik had op het einde van de dag geen overzicht van het eindresultaat van mijn werk. En dan ben ik Bram (projectleider renovaties) gepasseerd aan een tankstation terwijl ik aan het werken was en ik zag de foto’s van de werf aan het Zuid. En toen dacht ik, misschien doe ik dat wel. Ik wist eigenlijk totaal niet wat de job inhield (lacht), maar wonder bij wonder vond ik het super wijs.

Kan je in één zin uitleggen wat je doet bij Weemaes?

We gaan in ploeg naar de klant en overlopen dan wat de klant verwacht van ons. Dan halen we de glaslatten van het raam, we halen het glas eruit en we maken het kader proper. We bekijken het verschil in dikte tussen het oude en het nieuwe glas. Afhankelijk van die dikte passen we de glaslatten aan op maat. Dan wordt het nieuwe glas in het raamkader gestoken en schieten we de glaslatten er terug op. Als laatste wordt alles opnieuw gesiliconeerd. Maar dat was niet echt in één zin hè (lacht).

Wat vind je leuker aan werken bij Weemaes in vergelijking met je vorige jobs?

Tijdens mijn vorige job was ik altijd alleen op de baan, van post naar post, van ziekenhuis naar ziekenhuis. Bij Weemaes daarentegen is er een super leuke werksfeer. Je bent elke dag samen met iemand anders op de baan, want er zijn geen vaste ploegen. Dat is het leukste aan de job.

Hoe wist je dat Weemaes de juiste keuze was voor jou?

Door zowat vanalles, maar vooral door de goede communicatie. We worden op handen gedragen als plaatsers, wat bij vele bedrijven niet zo is. Bij Weemaes staat het personeel echt in voor elkaar. Er is langs beide kanten respect.

Mocht je niet aan de slag zijn bij Weemaes, wat zou je dan doen?

Ook iets in de schrijnwerkerij denk ik. Wat precies, dat weet ik niet.

Is er veel variatie in wat je dagelijks doet?

Toen ik net bij Weemaes begon was het redelijk eentonig werk omdat ik nog niet veel kon. Ik werd toen naar de makkelijkere werven gestuurd. Maar nu ik hier al een jaar zit, leer ik ook echt veel andere dingen. Elke dag is ook wel anders, omdat ik nu veel meer kan en dus ook naar andere werven gestuurd wordt die uitdagender zijn.

Waarvoor kunnen collega’s naast het werk altijd bij jou terecht? Wat zijn jouw expertises?

Voor een wijze babbel. Dat kan serieus zijn, maar kan ook om te lollen zijn. Vrijdag is het vaak iets minder serieus (lacht). Sommige collega’s komen naar mij met hun liefdes- problemen. Ik ben ook een beetje therapeut (lacht).

Wat zie je als belangrijkste uitdaging als glasplaatser bij Weemaes?

Dat de klant tevreden is op het einde van de dag. Dan ga ik ook met een goed gevoel naar huis. Als de klant niet tevreden is dan voel je ook wat spanning van de klant uit en op kantoor. Dan ga ik niet echt met een goed gevoel naar huis.

Welke eigenschappen moet een glasplaatser bij Weemaes hebben?

Je hoeft niet echt ervaring hebben in het glas, dat had ik ook niet. Ik denk dat je vooral in onze groep moet passen. We zijn een hechte groep en we komen allemaal heel goed overeen. Daarnaast moet je hulpvaardig zijn. Je kan hier altijd alles vragen aan iedereen. Als ik een lange dag heb gehad en ik ben de camionette aan het legen, dan komen de collega’s gewoon even helpen. Als je een vraag hebt, dan kan je altijd bellen naar eender wie. Het is nooit te veel gevraagd.

Wat wou je worden toen je jonger was?

Topvoetballer, denk ik, zoals elk klein jongetje. Maar er is duidelijk gebleken dat dat niet mocht zijn (lacht). Ik wou altijd wel iets met mijn handen doen, want ik kon verder studeren na het middelbaar, maar ik wou niet elke dag achter een bureau zitten. Mijn keuze was dus snel gemaakt.

En daar zijn wij ook heel blij om! Bedankt Karel!

Zin om met Karel samen te werken?

Neem een kijkje naar onze vacatures en wie weet mogen we je binnenkort ook in ons team verwelkomen!

Bekijk onze vacatures

Wat kan je verwachten?

Een voltijdse functie en de kans om een groeiend verhaal mee uit te tekenen
Een familiaal, jong (van geest) en dynamisch team
Veel verantwoordelijkheid, vrijheid en vertrouwen.
Nog belangrijker: een cultuur van open communicatie, de tofste sfeer en maandelijkse after-works