Werken bij Weemaes volgens Liselot

Werken bij Weemaes, da’s targets behalen, steeds samen op zoek gaan naar de beste aanpak, en de beste collega’s!

word Liselot haar collega

< terug naar de blog

Liselot hielp de voorbije 3 jaar al ontelbaar veel klanten met de herstelling van hun glasschade: van advies op maat tot calculaties en netjes opgestelde offertes. Lees je mee haar verhaal?

Hoe kwam je bij Weemaes terecht en hoe wist je dat Weemaes de juiste keuze was voor jou?

Ik heb 8 jaar lang gewerkt in de grafische sector, bij iemand die onder andere autobelettering deed. Via het bestickeren van de Weemaes camionetten ben ik bij Weemaes terechtgekomen. Een van de pluspunten was dat het voor mij net om de hoek was. Ik woon op amper een kilometer afstand van ons kantoor in Drongen. Na het eerste gesprek voelde ik me ook direct op m’n gemak en had ik echt zin om deel uit te maken van de Weemaes familie.

Kan je in één zin uitleggen wat je doet bij Weemaes?

Ik maak deel uit van het Repair team, als technisch commercieel adviseur. Ik voer intakegesprekken met klanten, help ze eventueel met de aangifte bij hun brandverzekering, maak calculaties en offertes op, en volg deze ook op.

Wat zie je als belangrijkste uitdaging als commercieel bediende bij Weemaes?

Vooral de grotere dossiers spreken mij enorm aan. Er valt steeds heel veel uit te leren. We gaan dan samen met collega’s op zoek naar de juiste aanpak. Elk project is ook anders, da’s echt het leuke eraan.

Welk soort persoon is de perfecte aanvulling voor jullie team?

Sowieso iemand die wel wat snelheid in de vingers heeft, want er passeren dagelijks heel wat dossiers. Iemand die commercieel ingesteld is, goed telefoongesprekken kan voeren en goed kan babbelen. Daarnaast moet je ook wel goed zijn met cijfers. Een technische achtergrond is mooi meegenomen, maar het moet vooral iemand zijn die sociaal is. Alle collega’s komen hier heel goed overeen.

Met welke teams werk je dicht samen binnen Weemaes?

Het operationele team en het administratieteam zijn de twee waar we het meest mee samenwerken. Wanneer een project doorgegeven wordt aan het operationele team is er vaak overleg met de projectleider. Het administratieteam maakt de voorschotten en de facturen op, dus daarvoor hebben we ook af en toe contact met elkaar.

Waar krijg jij het meeste energie van?

Ik denk vooral het halen van onze targets, da’s wel een belangrijke voor ons. Elke keer dat we een dossier binnenhalen geeft dat wel een shotje endorfine. En ook de collega’s uiteraard, er heerst een leuke werksfeer bij Weemaes. Er is eigenlijk geen enkele dag dat ik niet graag kom werken.

Naast het werk krijg ik ook veel energie van mijn gezin: mijn man en mijn kinderen. En van mijn vrienden ook uiteraard!

Wat wilde je worden toen je jong was?

Ik heb in mijn middelbaar hotelschool gedaan en ik wou eigenlijk van kleins af aan heel graag kok worden. Dus dat zit ook wel een beetje in mijn vingers. Uiteindelijk ben ik geen kok geworden, maar ik kook wel nog altijd graag.

Zie je dan gelijkenissen in wat je wilde worden en je huidige job?

Ik denk vooral dat het voor mij belangrijk is dat ik contact heb met klanten. Dat ik de mensen kan bedienen en helpen. Dat is iets wat wel in mij zit en dat ik met veel plezier doe. Communicatie is belangrijk voor mij.

Zin om met Liselot samen te werken?

Neem een kijkje naar onze vacature voor commercieel medewerker en wie weet mogen we je binnenkort ook in ons team verwelkomen!

Bekijk onze vacatures

Wat kan je verwachten?

Een voltijdse functie en de kans om een groeiend verhaal mee uit te tekenen
Een familiaal, jong (van geest) en dynamisch team
Veel verantwoordelijkheid, vrijheid en vertrouwen.
Nog belangrijker: een cultuur van open communicatie, de tofste sfeer en maandelijkse after-works