Werken bij Weemaes volgens Claire

Werken bij Weemaes, “da’s echt thuiskomen” volgens administratief bediende Claire.

< terug naar de blog

Claire maakt intussen al 3 jaar deel uit van het Weemaes team. Benieuwd naar hoe zij de afgelopen jaren bij Weemaes al ervaren heeft? Lees dan zeker verder!

Wat deed je voor je bij Weemaes aan boord kwam?

Ik ben eigenlijk opgegroeid tussen de glasbokken in het glasbedrijf van mijn vader. Na mijn studies ben ik daar beginnen werken. We deden er alles van dubbel glas en interieurglas, en mijn vader sneed ook zelf glas. Ook nadat het bedrijf overgenomen werd bleef ik nog een paar jaar, tot 2018. Daarna was ik kort aan de slag bij Alinel en Qubus. Maar uiteindelijk kwam ik toch weer terecht in de wereld van het glas, bij Weemaes.

Kan je je eerste weken bij Weemaes nog herinneren? Wat was je eerste indruk? Klopt die nog steeds?

Mijn eerste weken bij Weemaes herinner ik me nog heel goed. Dat was echt thuiskomen. En niet alleen omdat ik het product al heel goed kende, maar ook omdat Tim en Michiel een gelijkaardig verhaal als dat van mij hadden.

We waren toen met niet zoveel, dat was heel gezellig. Tim, Michiel, Joke, Herlinde en ik zaten nog allemaal samen in één bureautje. Ik voelde me direct deel van het team, draaide heel snel mee en kreeg direct veel vertrouwen.

Ook nu voel ik mij hier nog heel goed. Het is misschien niet meer zo knus en ik ben niet meer van alles op de hoogte, maar het is fantastisch om de groei te zien en het voelt nog steeds als thuiskomen als ik de poort binnenloop of fiets.

Kan je in één zin uitleggen wat je doet bij Weemaes?

Mijn hoofdtaken binnen het team zijn het opmaken van verkoopfacturen (en dat zijn er intussen heel wat), de payroll en daarnaast nog allerlei administratie.

Is er veel variatie in wat je dagelijks doet?

In het begin deed ik eigenlijk alles van telefoons, aankopen, controleren van orderbevestigingen, facturatie etc. Dat was echt super gevarieerd. Nu is er iets minder variatie, maar ik doe wel heel graag wat ik doe, en het blijft steeds een uitdaging om alles grondig te doen en te optimaliseren.

Waarvoor kunnen collega’s altijd bij jou terecht?

Goh, ze kunnen me eigenlijk alles vragen, zowel op vlak van administratie maar ook over niet- werkgerelateerde zaken. Van hun hart eens luchten tot advies vragen, collega’s kunnen voor van alles bij me terecht.

Waarvan krijg jij het meeste energie?

Het is misschien wreed om te zeggen, maar mijn werk is mijn ontspanning. Hier zijn alleen al geeft mij energie. Thuis is het vooral zorgen voor de kinderen en dan nog eens een verbouwing op het programma, en hier voel ik direct de energie als ik toekom.

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

Nog eens naar New York gaan, leuke verre reizen maken zoals naar Australië, maar dat zal nog niet voor direct zijn. Eerst die verbouwing afwerken (lacht), of als de kindjes wat groter zijn.

Zin om met Claire samen te werken?

Neem een kijkje naar onze vacatures en wie weet mogen we je binnenkort ook in ons team verwelkomen!

Bekijk onze vacatures

Wat kan je verwachten?

Een voltijdse functie en de kans om een groeiend verhaal mee uit te tekenen
Een familiaal, jong (van geest) en dynamisch team
Veel verantwoordelijkheid, vrijheid en vertrouwen.
Nog belangrijker: een cultuur van open communicatie, de tofste sfeer en maandelijkse after-works