Thermobel beglazing

Wat is Thermobel beglazing?

Thermobel beglazing is een speciaal soort glas dat is ontworpen om de warmte-energie in een gebouw te behouden. Het is gemaakt van twee of meer lagen glas met een laag lucht of gas ertussen. Deze luchtlaag of gaslaag fungeert als een soort isolerende barrière die voorkomt dat warmte naar buiten ontsnapt en kou naar binnen komt.

Waarom is Thermobel beglazing goed voor het milieu?

Thermobel beglazing is zeer effectief in het verminderen van de hoeveelheid energie die nodig is om een gebouw op te warmen of te koelen. Dit kan leiden tot lagere energiekosten voor de eigenaar van het gebouw en een lagere CO2-uitstoot. Bovendien is thermobel beglazing duurzaam en kan het een levensduur hebben van meer dan 20 jaar.

Hoe werkt Thermobel beglazing?

Thermobel beglazing werkt door het gebruik van een lucht- of gaslaag tussen de lagen glas. Deze luchtlaag of gaslaag isoleert het glas en voorkomt dat warmte naar buiten ontsnapt of kou naar binnen komt. Dit zorgt ervoor dat het gebouw minder energie nodig heeft om op temperatuur te blijven, wat leidt tot lagere energiekosten.

Wat zijn de voordelen van Thermobel beglazing?

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van thermobel beglazing:

 • Lagere energiekosten: Doordat het glas de warmte beter binnen houdt, is er minder energie nodig om het gebouw op temperatuur te houden. Dit kan leiden tot lagere energiekosten voor de eigenaar van het gebouw.
 • Lagere CO2-uitstoot: Omdat er minder energie nodig is om het gebouw op temperatuur te houden, zal de CO2-uitstoot ook lager zijn. Dit is goed voor het milieu en kan bijdragen aan een lagere carbon footprint.
 • Geluidswerend: De lucht- of gaslaag in het glas kan ook helpen om geluid te absorberen en te dempen. Dit kan handig zijn als je in een drukke stad woont of als je gevoelig bent voor geluidsoverlast.

Is Thermobel beglazing geschikt voor alle gebouwen?

Thermobel beglazing is geschikt voor een groot aantal gebouwen, maar het is niet geschikt voor alle gebouwen.

Thermobel beglazing is vooral geschikt voor gebouwen die gebaat zijn bij een goede isolatie, zoals woningen, kantoren, scholen en ziekenhuizen. Het kan helpen om de warmte-energie in het gebouw te behouden, wat kan leiden tot lagere energiekosten en een lagere CO2-uitstoot.

Echter, in sommige gebouwen kan thermobel beglazing minder geschikt zijn. Bijvoorbeeld, in gebouwen die specifiek zijn ontworpen voor het behouden van warmte-energie, zoals passiefhuizen, kan thermobel beglazing niet noodzakelijk zijn omdat het gebouw al voldoende geïsoleerd is.

Als je overweegt om thermobel beglazing te installeren in je gebouw, is het verstandig om ons advies te vragen Wij kunnen beoordelen of thermobel beglazing geschikt is voor jouw gebouw en welk type glas het beste bij jouw behoeften past.

Meer informatie?

 • Hoeveel ruiten wil je laten vervangen? Heb je nu enkel of dubbel glas? Heb je houten, pvc of aluminium raamkaders? Wat wil je bereiken met je glasrenovatie: besparen op je energieverbruik, betere geluidsisolatie,... ?
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: gif, png, jpg, jpeg, pdf, doc, docx, xls, xlsx, zip, jpg, jpeg, Max. bestandsgrootte: 256 MB, Max. aantal bestanden: 20.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.