Wat kost het vervangen van beschadigd glas

Schade aan een ruit, glazen deur of glazen balustrade? Ontdek wat het je kost om de glasschade te laten herstellen door de specialisten van Weemaes.

Wat is de prijs van een glasherstelling?

Ben je verzekerd tegen glasschade? In dat geval wordt de kost van het vervangen van je beschadigd glas meestal gedekt door je brandverzekering. Wel hou je best rekening met een franchise-kost van ongeveer €285 (deze kost kan hoger of lager liggen afhankelijk van je verzekering). Alles wat boven die vrijstelling komt, wordt door de verzekering betaald.

In bepaalde gevallen kan de verzekering kiezen voor een herstelling in natura, in plaats van een financiële vergoeding. Je verzekering stuurt in dat geval zelf glasherstellers ter plaatse om de schade te herstellen, en je betaalt dan ook geen vrijstelling.

Ontvang een offerte voor je verzekering

Federale verzekering Weemaesweemaes corona directGlasbreuk aangeven bij ethiasGlasbreuk aangeven bij Allianzglasbreuk aangeven bij AXAGlasbreuk aangeven bij ArgentaGlasbreuk aangeven bij DVV verzekeringenGlasbreuk aangeven bij AG InsuranceGlasbreuk aangeven bij NNGlasbreuk aangeven bij KBC verzekeringenGlasbreuk aangeven bij Baloise InsuranceGlasbreuk aangeven bij Belfius verzekeringenGlasbreuk aangeven bij verzekeringen

Met welke verzekeringsmaatschappijen werkt Weemaes samen?

We werken reeds samen met de meeste Belgische verzekeringsmaatschappijen. We regelen ook alle administratieve details rechtstreeks met hen, zo hoef jij je nergens zorgen over te maken!

Hiernaast vind je een overzicht van onze verzekeringspartners. Staat die van jou er niet tussen? Geen probleem, we nemen ook dan steeds contact op met je makelaar voor de opvolging van je dossier.

Laat je glas herstellen door Weemaes

Vul het contactformulier hieronder in om je glasherstelling aan te vragen en ontvang van ons een gedetailleerd overzicht van de kostprijs van het vervangen van je enkel of dubbel glas voor je verzekering. Heb je een dringende hulp nodig? Bel ons op het gratis nummer 0800 11 879 voor dringende hulp bij glasbreuk.

 • We bezorgen je offerte op dit e-mailadres.
 • Dit gebruiken we om je te contacteren als we bijkomende vragen hebben.
 • Dit is het adres dat op je offerte komt te staan.
 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 256 MB, Max. aantal bestanden: 20.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Glasbreuk? Dit kan je zelf al doen:

  Is je glas gebroken? Laat de scherven dan zitten in het raamkader. Onze herstellers verwijderen deze voor jou.

  Heb je rolluiken? Doe deze bij ernstige glasschade tijdelijk naar beneden.

  Neem contact op met je verzekering om de glasbreuk aan te geven. Wij regelen alle papierwerk voor de terugbetaling van je herstelling met je makelaar.

  Bezorg ons indien mogelijk voldoende foto’s en de (geschatte) afmetingen van het beschadigde glas. Zo kunnen we je een nauwkeurige prijs voor het vervangen van je beschadigd glas bezorgen.

  Zorg dat de werkruimte vrij is zodat onze herstellers vlot aan het gebarsten raam of de gebroken deur kunnen.

  Wat met schade die niet gedekt wordt door de verzekering?

  Sommige schade, zoals krassen of afschilferingen, is niet standaard gedekt door je verzekering. Wil je zeker zijn of dit soort glasschade opgenomen is in je polis? Neem dan contact op met je verzekeringsmakelaar, zij kunnen dit snel opzoeken in je dossier.

  Wordt de schade niet gedekt? Ook dan bezorgen we je steeds een offerte op maat, en komen we je glas snel en vakkundig herstellen.

  Ontvang een vrijblijvende offerte